Verkopen Auto Particulier  thumbnail

Verkopen Auto Particulier

Published Sep 27, 23
7 min read

Hoe Tweedehands Auto Verkopen

Het houdt dus wel in dat aan het eind van de termijn een ondernemer eigenaar is van de auto. Voordelen: het opgebouwde vermogen blijft binnen het bedrijf. Een ondernemer betaalt tot en met 2024 geen wegenbelasting, daarna geldt een percentage van 25%. Nadelen: eigen restwaarderisico. Financial lease staat als schuld op de bedrijfsbalans.

Het houdt in dat de auto het eigendom van de leasemaatschappij blijft, maar dat een ondernemer geen extra kosten heeft. Alleen het laden kost geld, verder wordt alles gedekt. Zowel de wegenbelasting (ook na 2024) en verzekering, als reparaties en schade. Ondernemers hebben natuurlijk wel te maken met een eigen risico wanneer ze schade rijden.

Nieuwe auto zonder grote investering. Nadelen: vast aantal kilometers. Looptijd vaak minimaal 36 maanden. Omdat de regering het Nederlandse wagenpark graag verduurzaamd ziet, zijn er een aantal fiscale voordelen en subsidies om zakelijk elektrisch leasen aan te moedigen. Deze zorgen er niet alleen voor dat het voor ondernemers gunstiger is om een zakelijke auto te leasen of aan te schaffen, maar ook dat de overheid haar Nederlandse klimaatdoelstellingen haalt.

Allereerst wat over de bijtelling zelf: wanneer iemand met een zakelijke auto ook privé rijdt, ziet de Belastingdienst dit als verkapt inkomen. Er wordt dan een percentage van de nieuwwaarde van de auto als inkomen gerekend, waarover inkomensbelasting betaald moet worden (auto verkopen online gratis). Waar dit bij auto’s met een verbrandingsmotor 22% is, is dit voor elektrische auto’s 16% in 2022 en 2023

Verkopen Defecte Auto

Ondernemers hoeven voor elektrische auto’s niet de zogenoemde aanschafbelasting, de BPM (belasting van personenauto’s en motorrijtuigen) te betalen. Dit geldt tot en met 2024 en kan een hoop schelen. In 2025 zal een eenmalige bijdrage van 350 euro worden gevraagd. Bovendien worden elektrische auto’s vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting, tot en met 2024.

Hoewel niet alle elektrische, zakelijke auto’s meer in aanmerking komen voor de milieu investeringsaftrek (MIA) of de willekeurige afschrijving milieu investeringen (VAMIL), geldt dit nog wel voor elektrische bestelwagens. Deze gold voorheen ook voor zakelijke auto’s, maar de regering vindt deze inmiddels gangbaar genoeg. Waar de meeste zakelijke elektrische voertuigen niet meer in aanmerking komen voor de bovenstaande regelingen, verstrekken sommige gemeenten nog wel subsidies.

000 euro aan subsidie ontvangen om hun over te stappen naar een elektrische bedrijfsauto. De subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA) is bedoeld voor ondernemers die een nieuwe elektrische bedrijfsauto kopen. Voorwaarden voor deze subsidieregeling zijn dat de de verkoopprijs of cataloguswaarde van de bedrijfsauto 20. auto verkopen factuur maken. 000 euro of meer is. Ook is er een lijst met bedrijfsauto’s die goed worden bevonden voor de subsidie

Om ondernemers te helpen bestaat deze regeling. Een elektrische auto moet ook opgeladen worden. Dit gebeurt met een laadpaal en een laadpas. 24/7 auto verkopen. Hoewel dit niet per se een probleem hoeft te zijn, hangt het er wel vanaf waar een ondernemer gesitueerd is. Is er geen openbare laadpaal in de buurt? Dan kan het handig zijn om een zakelijke laadpaal te laten installeren

Auto Verkopen Arkel

De kosten hiervoor variëren. Een paal zonder serviceabonnement en installatiekosten kost zo’n €750 ex btw - auto verkopen na afschrijving. Mochten er meer laadpalen nodig zijn en het bedrag boven de 2500 euro komt, kan er gebruik gemaakt worden van de MIA (milieu investeringsaftrek), hiermee kan een ondernemer tot 36% van het investeringsbedrag afschrijven van de winst

Inhoud:Veel ondernemers kiezen voor een youngtimer omdat ze via de youngtimer regeling profiteren van een zeer aantrekkelijke bijtellingsregeling. Dat betekent geld besparen en tegelijkertijd een luxe auto rijden. Hoe werkt de youngtimer regeling? En wat zijn de voordelen? Ben je vooral benieuwd welke coole en luxe youngtimers je kunt rijden in 2023? Kijk dan direct naar onze selectie Mooiste Youngtimers voor 2023.

Vaak kun je voor een paar duizend euro een auto kopen die destijds als premium-model de deur uit is gegaan: bijvoorbeeld een luxe BMW of Mercedes met alles erop en eraan. Als je er een koopt, koop er dan een waarvan de onderhoudshistorie bekend is en ga in zee met een betrouwbaar bedrijf.

Als je een youngtimer rijdt, kom je in aanmerking voor een zeer aantrekkelijke bijtellingsregeling. Vandaar dat youngtimers zeer geliefd zijn bij ondernemers. Voor een youngtimer betaal je weliswaar een hoger bijtellingstarief dan voor ‘normale’ zakelijke auto’s, namelijk 35%. Maar dit tarief geldt voor de dagwaarde van de auto, dus niet voor de oorspronkelijke cataloguswaarde.

Kosten Auto Verkopen Autoscout

Dus stel dat je een Audi koopt van 15 jaar oud met een cataloguswaarde van € 100. 000, dan betaal je 35% bijtelling over de dagwaarde van de auto: dat is vaak niet meer dan € 6. 000 tot € 8. 000. Kortom, dankzij de youngtimer regeling heb je lagere maandlasten dan wanneer je een nieuwe zakelijke auto zou rijden.Er is ook een gereduceerd bijtellingstarief voor elektrische youngtimers: 17% (gebruikte auto verkopen). Het enige is dat er op dit moment nog maar weinig volledig elektrische youngtimers op de markt zijn. Om de te berekenen hoeveel bijtelling je betaalt, ga je uit van de dagwaarde van de auto. Hoe bepaal je de dagwaarde van je youngtimer? Er zijn tools om de dagwaarde van je auto te berekenen, maar die gaan meestal tot een leeftijd van 15 jaarJe kunt ook een goede indicatie krijgen van de dagwaarde door te kijken naar de prijs waarvoor jouw model op het moment aangeboden wordt door autohandelaren. De Belastingdienst zegt over de dagwaarde van auto’s van ouder dan 15 jaar dat het ‘de prijs is die je normaal zou krijgen als je de auto verkoopt.’ In de youngtimer regeling heb je ook nog alle voordelen van een zakelijke auto: alle kosten mag je aftrekken van je winst.

Aan de andere kant tel je een piepkleine bijtelling bij je winst, en klaar is kees. De fiscus betaalt dus flink mee aan jouw auto. En dat scheelt heel veel geld. Ter vergelijk: Hoe zit het normaal gesproken ook alweer met de bijtelling van zakelijke auto’s? Voor een auto met CO2-uitstoot moet je rekening houden met 22% bijtelling.

Auto Verkopen Aan Buitenlander Rdw

Dit kortingstarief van 16% geldt tot een cataloguswaarde van € 35. 000, daarboven betaal je 22% bijtelling. Dit kortingstarief gaat de komende jaren gelijkgetrokken worden met het normale tarief - meteen auto verkopen. Een nieuwe auto van de zaak kan natuurlijk voordelen hebben, maar je weet dat je flink wat geld kwijt bent aan bijtelling

Als we de overige kosten even buiten beschouwing laten, blijft er dus € 7. 400 bijtelling over. Je kunt echter ook een Audi A8 uit 2007 kopen - wat nodig om auto te verkopen. Je vindt een luxe-uitvoering met 150. 000 kilometer op de teller, met de onderhoudsboekjes erbij. De auto blijkt altijd onderhouden te zijn door de dealer  1. De bijtelling bedraagt dan 35% over die dagwaarde, dus € 2. 100 in het eerste jaar. Daar tegenover staat een afschrijving van misschien € 1. 000 per jaar. In dit geval blijft er dus € 1. 100 aan bijtelling over, een verschil van € 6. 300.Stel dat je in de hoogste belastingschijf valt, dan praten we dus over een fiscaal voordeel van ruim € 3.

De bijtelling voor je youngtimer neemt bovendien elk jaar af. De dagwaarde is immers leidend, en met elke dag en elke kilometer gaat die omlaag. Toch is de catalogusprijs van je youngtimer niet helemaal irrelevant. Als je namelijk btw-plichtig bent, vraag je de btw op autokosten terug - auto verkopen 2022. Aan de andere kant moet je het privégebruik voor de btw compenseren

Auto Verkopen Sites Gratis

Eerst moet je nagaan of je youngtimer een zogenoemde marge-auto is. Een marge-auto is gedurende zijn levensduur tenminste eenmaal in het bezit geweest van een particulier in Europa. Sindsdien wordt hij btw-vrij doorverkocht. Als er dus geen btw staat op de aankoopfactuur, dan heb je te maken met een marge-auto.

Voor marge-auto's die zakelijk vermogen zijn maar ook privé gebruikt worden, moet je elk jaar 1,5% van de cataloguswaarde opnemen als btw voor privégebruik in de laatste aangifte van het jaar. Stel dat de youngtimer uit ons voorbeeld € 45. 000 kostte - elektrische auto verkopen. Dan tel je jaarlijks voor het privégebruik € 675 op bij de af te dragen btw

Voor de btw telt woon-werkverkeer ook als privégebruik. In sommige gevallen kan dat voordeliger uitpakken. Daarover lees je meer op de website van de Belastingdienst. Ook vind je daar meer informatie over hoe je de btw-correctie berekent in het zeldzame geval dat er nog wel btw zit op je youngtimer.

Latest Posts

Tessa Cornelis Kinesist

Published Jun 19, 24
3 min read

Kinesist Rumst

Published Jun 17, 24
5 min read

Thaise Massage Krungthep Lier

Published Jun 13, 24
5 min read